Bécsi infrastruktúra – A széles körű partnerség meghozza a gyümölcsét

Alexander Biach, a Bécsi Gazdasági Kamara jogásza szerint a válságból a kiút infrastrukturális beruházásokon keresztül vezet. Így lehet munkahelyeket biztosítani és létrehozni. Számos projekt áll indulásra készen.

A koronajárvány egészségügyi és gazdasági krízist hozott magával. Ha a munkanélküliség tartósnak bizonyul, az az egész társadalom immunrendszerét kezdené ki, mondja a kamarai tag. Ezért az egyetlen terápia: munkahelyeket, munkahelyeket és munkahelyeket teremteni. Olyan projektekbe érdemes fektetni, amelyek az infrastruktúrát kiszélesítik, és ez a jövőben újabb beruházásokat hoznak majd magukkal. Biach többek között klímabarát modernizálást szorgalmaz a közlekedés, energiaellátás, az egészségügy, valamint a szociális ellátórendszerek területén. A szabadidős tevékenységek szintén érdemesek lehetnek fejlesztésre.

A tervek sikeres megvalósításához azonban széleskörű összefogás, partnerszemlélet szükséges pragmatikus és cselekvőképes politika mellett, be ke kell vonni a magángazdaság minél nagyobb hányadát segítségül hívva a nyilvánosságot is. A projektekhez persze a korábbiakhoz képest több pénzt kell majd előteremteni, amelyet Biach mintegy 6 milliárd euróra becsült. A tervek minden kerületben legalább egy kivitelezendő projektet irányoznak elő a következő 5 évben. Átlagosan 175 millió euró jutna egy teljes fejlesztési munkálatra.

A fő elképzelések nagy vonalakban:

  • Bécsi egészségközpont létrehozása. Minden negyedik munkahely kötődik valamilyen módon az egészségügyhöz. Az itteni fejlesztések, mint például új gyógyászati centrumok, nélkülözhetetlenek.
  • Az engedélyeztetési eljárások felgyorsítása. A hatósági személyzet jobb technikai képzése, valamint a jóváírási folyamatok, garanciarendszerek hatékonyabbá tétele.
  • 30 éves közlekedési koncepció kidolgozása, mint például parkolási modell 3 zónában vagy garázsmegoldások, illetve országokat is összekötő tömegközlekedési lehetőségek.
  • A hamburgi modellt követve a magángazdaság szereplőinek aktívabb bevonása a projektekbe, ami több forgalmat jelenthet üzleteknek, lokális vállalkozásoknak, szolgáltatásoknak.

Forrás: https://news.wko.at/news/wien/Jetzt-in-Infrastruktur-investieren,-bringt-die-Konjunktur.html